Breuk dreigt tussen Verstappen en Red Bull na weigeren verlofaanvraag


Max Verstappen reed een prima race in Sochi, maar toch is er spanning tussen hem en de leiding van zijn team. De Nederlander, gisteren 21 geworden, kon het niet bepaald waarderen dat hij op zijn verjaardag moest werken. Het is maar de vraag of het nog goedkomt …

Dagje vrij
Met een gezicht op onweer stapte Verstappen na de race zijn bolide uit. Zonder te reageren op vragen van journalisten verdween hij in zijn eigen pitbox, die direct werd afgesloten. Pas uren daarna was hij voor commentaar bereikbaar. ,,Ik heb een pittig gesprek gehad met de teamleiding. Daarin heb ik aangegeven dat ik het belachelijk vind dat ik op mijn verjaardag moet werken. Ik heb maanden geleden al aangegeven dat ik graag een dagje vrij wil op de dag dat ik 21 word. Blijkbaar was dat toch te veel gevraagd.”

Met zichtbare tegenzin werkte Max Verstappen zijn rondjes af. Foto: Wikimedia CC/Jake Archibald

Vervanger Jos
Volgens Max Verstappen had hij zelfs een vervanger geregeld. ,,Mijn vader was best bereid om een keer in te vallen, zodat ik een weekendje op stap kon met mijn vrienden. Maar nee, ik moest en zou per se zélf rijden. En nu sta ik hier, op een inmiddels verlaten circuit in de Kaukasus. Blijkbaar is Christian (Horner, de teambaas van Red Bull Racing, red.) zelf nooit jong geweest. Of het nog goedkomt tussen ons? Dat moeten we nog maar zien. Komend weekend praten we verder en dan proberen we de schade te repareren, waar onze monteurs meestal trouwens vrij goed in zijn. Ik wil in elk geval de toezegging hebben dat ik volgend jaar op mijn verjaardag geen Grand Prix hoef te rijden”, besloot hij.

Volgens Christian Horner kan Red Bull wel aan die wens voldoen: ,,Volgend jaar is Max op een maandag jarig, dus dat is wel te regelen. Komende zondag, in Japan, staan we alsnog even stil bij zijn verjaardag. Er staat namelijk een grote fles champagne voor hem klaar op het podium. Maar die krijgt hij alleen als hij bij de eerste drie eindigt.”