Queen-gitarist Brian May in beroep tegen uitslag Top 2000-verkiezing: ‘Rigged Election’

Terwijl Danny Vera de eerste plek in de Top 2000 viert, bereidt Queen-gitarist Brian May zich voor op een juridische strijd. Volgens de Brit zijn de verkiezingen oneerlijk verlopen. Zo zouden er heel veel mensen vaker dan één keer hebben gestemd.

‘Rigged election’, twitterde May maandagavond, niet lang nadat bekend was dat zijn compositie Bohemian Rhapsody van de eerste plaats verstoten was door Danny Vera’s chanson Roller Coaster. ,,Er is nog nooit zo vaak op ons lied gestemd als dit jaar. Toch verliezen we deze verkiezing. Het is wel duidelijk dat hier sprake is van fraude en we stappen naar de rechter om ons gelijk te halen”, sprak de gitarist tijdens een persconferentie bij een afgelegen tuincentrum in Londen.

Brian May’s insinuerende tweet.

Trump: slecht verliezer

Wat de uitslag van de zaak ook zal worden: May scoort geen populariteitspunten. Muziekjournalist Leo Blokhuis zei telefonisch dat het Queen-bandlid ’tevreden zou moeten zijn met een tweede plaats voor dat doodgedraaide k*tlied’. Zelfs president Donald Trump mengt zich in de discussie. ,,Het volk heeft gesproken. Brian May toont zich een slecht verliezer en zou de uitslag moeten accepteren. ‘With his baseless innuendo he undermines democracy!’, besluit Trump op twitter.

Danny Vera blijft rustig onder alle commotie. Hij hield het bij een korte tweet: ‘Nothing really matters to me.’

Deel dit artikel: