Busje van VAR uitgebrand in rust Ajax – Real; brandstichting niet 100% uitgesloten

Szymon Marciniak, de VAR van Ajax – Real Madrid, zal waarschijnlijk niet met veel plezier terugdenken aan de wedstrijd die hij moest bekijken. Toen hij in de rust terugkeerde bij zijn videobusje, dat net buiten de Johan Cruijff ArenA stond geparkeerd, zag hij dat zijn voertuig in brand stond. Niemand raakte gewond, maar dure videoapparatuur ging in vlammen op.

Vlammen
Marciniak begrijpt er niets van. ,,Ik ging in de rust even naar het stadion om een kopje koffie te halen. Toen ik na tien minuten terugkeerde, zag ik vlammen uit mijn busje komen. Ik ben nog gaan kijken of er iets te redden viel. Helaas was het te laat en moet ik de dure apparatuur en twee flessen wodka als verloren beschouwen. Omstanders probeerden de brand nog te blussen met benzine, maar het mocht niet baten.”

Van het busje bleef weinig over. Beeld: YouTube/Stoorbridgenews

Mogelijk brandstichting
De brandweer voert onderzoek uit naar de toedracht, maar de aanwezigheid van zes lege brandstofjerrycans bij het VAR-busje wijst voorzichtig in de richting van brandstichting. Of dat te maken heeft met de afgekeurde goal van Ajax, op advies van de VAR, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel: