Chelsea woedend op scheidsrechter na afgekeurde goal: ‘Dit was niet de afspraak’

Scheidsrechter Gianluca Rocchi hoeft zich voorlopig niet in de omgeving van Stamford Bridge te laten zien. Bij Chelsea zijn ze namelijk woest op de Italiaanse arbiter. De club houdt hem verantwoordelijk voor het onnodige puntenverlies tegen Ajax.

Flink betaald
Tijdens de persconferentie na afloop ging het alleen maar over het schandalige en warrige optreden van Rocchi. Chelsea-trainer Frank Lampard: ,,Wat hier vanavond is gebeurd, kan niet op dit niveau. We hadden duidelijk afspraken met hem gemaakt over het verloop van de wedstrijd. We zouden twee penalty’s krijgen, Ajax twee rode kaarten en er zouden geen doelpunten van Chelsea worden afgekeurd. Daar hebben we ook flink voor betaald, dat is geen geheim.”

Rocchi leek zich keurig aan de overeenkomst te houden. Hij kende de Londense club twee strafschoppen toe en stuurde Ajacieden Daley Blind en Joël Veltman keurig weg, zoals het hoort. Maar bij een 4-4 stand annuleerde hij een Chelsea-treffer, wegens vermeend hands.

De withete Chelsea-captain César Azpilicueta wordt in bedwang gehouden door tevreden Ajacieden. Beeld: Ziggo Sport

Naaien
,,Een schande”, foeterde Lampard. ,,Hij laat Lucky Ajax wegkomen met een punt, terwijl ze een dikke nederlaag verdienden. Maar je zag het aankomen. Rocchi was er de hele avond al op uit om ons te naaien. In de 58e minuut maakte hij ook al een fout, door Ajax op de middellijn een inworp toe te kennen. Ook al onterecht, want de bal ging via die verongelijkte Serviër (Dusan Tadić , red.) over de zijlijn.”

Mogelijk heeft de offday nog flinke consequenties voor Rocchi. Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj kondigde harde maatregelen aan. ,,Die Rocchi moet er niet van staan te kijken als Chelsea zijn erelidmaatschap intrekt.”

Deel dit artikel: