Coach Stiphout 4 maakt voorselectie bekend: ‘Wil het voorbeeld van de KNVB volgen’


Stiphout Vooruit 4-coach Frans van Stiphout heeft de twaalf namen bekendgemaakt die het zondag moeten opnemen tegen RKPVV 3. Hij volgt hiermee het voorbeeld van de KNVB, die ook steeds nietszeggende voorselecties onthult.

Signaal geven
,,Met het bekendmaken van een voorselectie wil ik de spelers een signaal geven: hou er rekening mee dat ik komende zondag een beroep op je doe”, aldus Van Stiphout. ,,Zo hoop ik te bewerkstelligen dat ze zich zaterdagavond niet achterover drinken, en zondag op tijd op het voetbalveld verschijnen. Want een plaats in de voorselectie is natuurlijk wel een blijk van vertrouwen en waardering.”

Een deel van de voorselectie van Frans van Stiphout (rechts).

Nut
Het fenomeen ‘voorselectie’ is nog tamelijk nieuw in het amateurvoetbal. Van Stiphout: ,,Maar de KNVB werkt er mee, dus dan zal het wel nut hebben. Het enige verschil is dat er in de voorselectie van Ronald Koeman 33 mensen zitten. Ik ben al blij als ik er twaalf op de been kan brengen.”

Verrassend in de voorselectie zijn de namen van Han Jonkers en Rudy Unterberg. Voor het eerst sinds de winterstop lijken zij weer in aanmerking te komen voor speelminuten. Of dat ook gaat gebeuren, kan of wil de coach van Stiphout 4, dat uitkomt in poule 19 van de reserve vijfde klasse, nog niet zeggen. ,,Mijn definitieve selectie maak ik pas tien minuten voor de aftrap bekend.”