Cocu in toeterende Mercedes gepresenteerd aan fans Fenerbahçe


Fenerbahçe heeft Phillip Cocu een warm welkom gegeven. Direct nadat hij donderdagavond zijn contract tekende, werd hij op typisch Turkse wijze aan de fans getoond: in een toeterende Mercedes.

Hoge verwachtingen
Clubvoorzitter Ali Koç heeft duidelijk hoge verwachtingen van de Eindhovense coach. ,,Bij PSV reeg hij de kampioenschappen aaneen en ook in de Maspalomas Cup presteerde zijn team uitstekend. We verwachten dat hij ook bij ons veel overwinningen gaat behalen. Die gaan we natuurlijk traditioneel vieren.”

Aan dat tafereel mocht Cocu al wennen. Toen hij zijn contract had getekend, stapte hij in bij preses Koç. Die gaf hem een rondleiding door de straten van Istanbul en dat ging met het nodige getoeter gepaard. De oefenmeester genoot zichtbaar van alle aandacht en zwaaide fanatiek met een vlag naar de talloze fans langs de weg.

Cocu is nu al een held in Istanbul

Geen persconferenties
Eenmaal uitgestapt vertelde Cocu veel zin te hebben in zijn nieuwe avontuur. ,,Waar ik het meest naar uitkijk? Dat ik hier niet wekelijks verplicht een persconferentie hoef bij te wonen. Want dankzij Erdogan lopen hier een stuk minder journalisten vrij rond dan in Eindhoven.”