Cocu wil alsnog afgelasting Ajax – PSV: ‘Achteraf was het onverantwoord’


De wedstrijd Ajax – PSV moet alsnog afgelast worden. Tenminste, dat vindt PSV-trainer Phillip Cocu. De oefenmeester noemt het onverantwoord dat de topper is doorgegaan en is van mening dat het duel opnieuw gespeeld moet worden.

Gevaarlijk
Het armoedig spelende PSV had zondag weinig kans tegen Ajax; de thuisploeg won met 3-0. Volgens de Eindhovense trainer kwam dat door de slechte weersomstandigheden. ,,Eigenlijk was het onverantwoord om de weg op te gaan. We zijn heelhuids aangekomen, maar het had ook anders kunnen aflopen. De schrik zat er duidelijk in bij mijn spelers, en ook bij mij. Ik vind dat de KNVB een signaal moet geven en de uitslag ongedaan moet maken. Véél te gevaarlijk, zeker achteraf!”

Ook buiten de ArenA was de kans op een Eindhovense uitglijder aanwezig. Foto: Rik Elfrink

Rechtsomkeert
Ook voor de supporters was het, zo meent Cocu, geen doen. ,,Sommige bussen met onze fans moesten rechtsomkeert maken omdat ze te laat waren. Zij hebben ons dus niet zien voetballen. Al geldt dat ook voor de mensen die wél op tijd in het stadion waren.”

Nieuwe datum
Cocu vindt dat er maar één juist besluit is: ,,Ik pleit ervoor dat de uitslag geschrapt wordt en dat de KNVB een nieuwe datum prikt. Het liefst eind april of later, als we al kampioen zijn. In die tijd van het jaar is de kans op sneeuw en dure uitglijders bovendien een stuk kleiner.”