Coolsingel stroomt vol met vroege feestvierders


In Rotterdam twijfelen ze er niet meer aan: voor het eerst in achttien jaar wordt Feyenoord weer kampioen. Om dat te vieren gingen duizenden fans, waarvan er veel een Turkse vlag bij zich hadden,  zaterdagavond de straat op. Op de Coolsingel maakten zij er een gezellige boel van. 

Kampioen
,,Na de resultaten van vorig weekend is het zeker dat Feyenoord dit seizoen als kampioen afsluit. Weliswaar doelen we daarmee op het meteorologisch seizoen, maar als Feyenoord-fan moet je niet al te kritisch zijn”, zei een jubelende fan.

Veel supporters hadden een Turkse vlag bij zich. Dat was een verwijzing naar Feyenoord-clubicoon Colin Kazim-Richards. De publiekslieveling met Turks bloed vertrok vorig seizoen helaas bij de club, maar wordt – samen met Coen Moulijn – beschouwd als de grootste Feyenoorder ooit.

Feest in Rotterdam.

Overvol
Rond tien uur ’s avond was de Coolsingel overvol en werd er niemand meer toegelaten tot de drukke verkeersader. Daardoor moesten agenten vele belangstellenden, waaronder zelfs twee Turkse hoogwaardigheidsbekleders die het aangekondigde optreden van Lee Towers niet wilden missen, terugsturen. Na enig gemor vertrokken zij, maar het had geenszins een negatieve invloed op de sfeer.

Sommige feestnummers waren te laat en moesten rechtsomkeert maken.

Erdogan begripvol
De Turkse dictator Erdogan reageerde begripvol op de heenzending van zijn landgenoten. Ook feliciteerde de gematigde politicus Feyenoord in een videoboodschap met de wintertitel.