Dafne Schippers twijfelt over deelname aan halve finale: ‘Wel erg laat’ 


Dafne Schippers weet nog niet of ze vannacht om twee uur (Nederlandse tijd) de halve finale van de honderd meter gaat lopen. De sprintster begeeft zich op een dergelijk tijdstip liever niet meer buiten het olympisch dorp. 

Niet verstandig
,,We weten allemaal wat er met Yuri is gebeurd”, zei de atlete zaterdagavond. ,,Met dat in mijn achterhoofd zou het niet verstandig zijn om ’s nachts nog op pad te gaan, terwijl ik anderhalf uur later de finale moet lopen.  Bovendien staat er morgenochtend een uitlooptraining op het menu.”

Dafne Schippers. Foto: ANP

Dafne Schippers. Foto: ANP

Voorbeeldfunctie
Maurits Hendriks, de alom geprezen chef de mission van Team NL, zou het slim vinden als Schippers de halve finale laat schieten. ,,Onze olympiërs hebben een voorbeeldfunctie, ook voor de jeugd. Het zou een beetje raar zijn als een vijfjarig kind vannacht om twee uur de tv aanzet en hij ziet daar één van onze topatletes rennen.”

Biertje onderweg
Mocht Schippers toch besluiten om de halve finale te gaan lopen, dan zegt ze zich wel in te houden: ,,Misschien dat ik onderweg een biertje drink, maar zeker geen vier of vijf. Dat red ik trouwens ook niet, in elf seconden.”