Dag van de Gebarentaal uitbundig gevierd in Eindhoven

Eindhoven heeft de internationale Dag van de Gebarentaal groots gevierd. In het Philips Stadion werd er gistermiddag zelfs overwegend door middel van gebaren gecommuniceerd, vooral om bezoekers die de Nederlandse taal niet machtig zijn te kunnen bereiken.

Twee dagen
Officieel is de Dag van de Gebarentaal alleen vandaag, maar in Eindhoven kijken ze niet op een dagje meer of minder. Zo ook fan Dennis, die door de regisseur van PSV – Ajax werd opgepikt terwijl hij probeerde contact te leggen met de Argentijn Nico Tagliafico, die op het veld stond. ,,Carnaval duurt vier dagen, maar de Dag van de Gebarentaal is ook een mooi feest. Deze bijzondere dag kunnen we dus ook twee dagen vieren. Zeker wanneer Ajax op bezoek komt; dat is per definitie een gezellige en feestelijke happening.”

Fan Dennis tijdens een geamuseerd non-verbaal gesprek met Nico Tagliafico. Beeld: Fox Sports

De kalme PSV-fan vindt het belangrijk dat de Dag van de Gebarentaal er is. ,,Non-verbale communicatie gaat verder waar verbale communicatie ophoudt. Het is een manier om mensen met een andere moedertaal te kunnen bereiken. Zonder gebarentaal had ik niet kunnen communiceren met mensen als Tagliafico en Tadić. Dat was natuurlijk erg jammer geweest.”

Prachtig gebaar
Nico Tagliafico zegt de inspanningen van de Eindhovense tribuneklanten te waarderen. ,,Door dit soort mensen voelt Eindhoven voor mij als een tweede thuis. Dit is nu de Brabantse gemoedelijkheid waarover ik in Buenos Aires graag vertel. Een prachtig gebaar!”

Deel dit artikel: