Daley Blind blij met transfer naar Ajax: ‘Zin om elk jaar tweede te worden’


Voor Daley Blind kan het nieuwe seizoen niet vroeg genoeg beginnen. De kersverse Ajacied is na vier seizoenen bij subtopper Manchester United klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière en kijkt ernaar uit om de komende jaren met Ajax tweede te worden.

,,Bij Manchester United heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen, vooral tot bankzitter. We hebben er een aantal mooie successen geboekt en zijn constant rond de vijfde plek op de ranglijst geëindigd. Nu wordt het tijd om jaarlijks te strijden om de tweede plaats en dat kan bij Ajax”, schrijft Blinds Instagrambeheerder op het account van zijn cliënt.

Daley Blind bij zijn nieuwe club. Beeld: YouTube/AjaxTV

Sterke verhalen
Voor Blind is de overgang naar Ajax wel een sprong in het diepe. ,,Ik ken de club eigenlijk alleen via mijn vader. Hij vertelde vroeger aan tafel weleens sterke verhalen over Ajax, bijvoorbeeld dat hij in de jaren negentig de Champions League won. Maar ze presteren de laatste jaren stabiel en worden steeds tweede. Daar wil ik graag bij horen. Ik ben nu 28 en dat is een mooie leeftijd voor een stap hogerop.”

Ook het tropische klimaat van Nederland heeft een rol gespeeld, bekent Blind. ,,Ik had ook naar Spanje kunnen gaan, maar in Nederland is het droger en warmer. Daar kan ik me echt op verheugen, na dat regenachtige weer in Engeland.”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft, volgens Blind, veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. ,,Erik heeft maanden geleden al contact met me opgenomen om me over te halen. Het heeft even geduurd voordat ik verstond wat hij wilde zeggen, maar dankzij een tolk hoorde ik dat hij interesse in me had. Toen was ik natuurlijk wel gevleid!”

Kampioen worden
De pijlsnelle verdediger hoopt zich de komende jaren nog verder te ontwikkelen. ,,En als ik een jaar of dertig ben, kan ik misschien getransfereerd worden naar Jong Ajax of PSV. Dan kan ik hopelijk ook een keer kampioen worden.”