Dankbare Feyenoordfans bekogelen helden met vuurwerk op zondagtraining


Feyenoord heeft de eerste prijs van het seizoen binnen en dat wil het legioen weten ook. Uitgelaten fans uitten zondagochtend hun vreugde door hun helden, volgens goed Rotterdams gebruik, met vuurwerk te bekogelen. De spelers genoten volop.

Gevierde man
Vooral keeper Justin Bijlow, zaterdag de grote held door twee penalty’s te keren, was de gevierde man. De afwerkoefening was nog maar net begonnen of hij kreeg drie vuurpijlen en twee rookbommen naar zich toe geworpen. ,,Prachtig, dit stukje Rotterdamse traditie. Daardoor kwam de sfeer van gisteren weer helemaal terug. Hier doe je het voor”, jubelde de keeper, nadat hij zich had laten behandelen aan zijn tweedegraads brandwonden.

Nieuwe eerste doelman Justin Bijlow werd zaterdag op Rotterdamse wijze verwelkomd. Foto: twitter.com/plakplaat63

Ook Jordy Clasie was het doelwit van veel blijdschap. De kleine spelverdeler werd tijdens het positiespel op de borst getroffen door een voetzoeker. Hij beloonde het sympathieke gebaar met een gemeend applaus. ,,Goed om terug te zijn”, was zijn korte reactie.

Serieuze prijs
Coach Giovanni van Bronckhorst genoot zichtbaar van alle aandacht. Hij herhaalde dat Feyenoord de Johan Cruijff Schaal als serieuze prijs beschouwt. ,,Het is echt niet zo dat wij niet blij zijn met deze schaal, omdat we toevallig Feyenoord zijn en de ene na de andere prijs pakken. De jongens mogen vandaag nog nagenieten van deze topprestatie. Daarna moeten we de pijlen richten op de competitie. En liefst niet op onze keeper.”