Danny Blind niet naar Frankrijk op vakantie: ‘Heel Europa zit daar’


Danny Blind boycot Frankrijk niet alleen in zijn rol als bondscoach. De geboren Zeeuw is ook helemaal klaar met ‘La Douce France’ als vakantieland. De reden? Het is niet meer bijzonder genoeg.

Speciaal
,,Hoe speciaal is het nog als heel Europa naar Frankrijk gaat”, vraagt Blind retorisch. ,,Op vakantie wil je een stukje exclusiviteit. Als ik straks terugkom en mijn assistent Dick Advocaat vraagt waar ik ben geweest, kun je niet meer aankomen met een verhaal over een camping aan de Middellandse Zee tussen vrolijke voetbalsupporters.”

dannyblindbijnoad_49FDCA6924508771C1257D790051D627_0

Danny Blind blijft dit jaar lekker in eigen land. Beeld: omroepzeeland.nl.

Weemoed
De populaire coach kijkt met weemoed terug op de tijd dat een vakantie in Frankrijk nog voorbehouden was aan de happy few. Vroeger, en dan praat ik over een jaar of twintig geleden, was Frankrijk nog nauwelijks ontdekt. Je trof er hooguit wat Nederlanders, Belgen en Zwitsers en dan had je het wel gehad. Maar dit jaar zitten er zelfs toeristen uit IJsland, Turkije en Tsjechië; wel uit 24 landen! Niets ten nadele van die mensen, maar dan hoeft het voor mij niet meer.

Dit jaar Zeeland
In plaats van Frankrijk kiest Blind dit jaar voor een verblijf in Zeeland. ,,Lekker drie weken aan de kust. Normaal ben ik geen voorstander van Zeeland, omdat er daar zoveel Duitsers zijn. Maar dat zal dit jaar wel meevallen. Want die Duitsers zitten ook allemaal in Frankrijk.”