De vijf mogelijke opvolgers van Phillip Cocu bij PSV


Nu Phillip Cocu PSV verlaat, rijst de vraag wie de succescoach moet opvolgen. Om het de clubleiding makkelijk te maken, hebben we alvast een shortlist van vijf geschikte kandidaten samengesteld.

1. Gertjan Verbeek

Verbeek wist afgelopen seizoen een gênante degradatie met FC Twente ternauwernood te voorkomen. Hij werd namelijk op tijd ontslagen. De nuchtere oefenmeester heeft er nooit echt een geheim van gemaakt dat hij gecharmeerd is van het spel van PSV. Vooral na FC Twente – PSV was hij lovend over het attractieve voetbal van de Eindhovense club. Of dat een open sollicitatie is weten we niet, maar we denken dat hij zeker gelukkig kan worden bij PSV.

2. Berry van Aerle

Weinig mensen zijn zo trouw als Berry van Aerle. Hij komt nog steeds een paar keer per week koffiedrinken op de Herdgang, is elke thuiswedstrijd in het stadion en heeft zich in de media nog nooit negatief uitgelaten over PSV. Waarschijnlijk omdat niemand hem om zijn mening vraagt, maar dat terzijde. Berry van Aerle vindt het vast geen probleem om doordeweeks van pylonen neer te zetten en in het weekend negentig minuten in de dug-out te zitten.

Berry van Aerle op de Herdgang.

3. Joël Veltman

Is volgens velen de meest irritante voetballer op de Nederlandse velden. Tot zover bekend heeft Veltman geen plannen om zijn voetbalschoenen op te bergen en een trainerscarrière te beginnen, maar hopelijk verandert dat als PSV hem een contract aanbiedt. Of Veltman een geschikte trainer is moet hij nog maar bewijzen, maar PSV zou het vaderlandse voetbal een enorme dienst bewijzen door hem een kans te geven.

4. Clarence Seedorf

Seedorf kan hopelijk afrekenen met een actueel probleem. De penalty’s van PSV gaan er sinds een jaar of twee bijna allemaal in. Dat draagt niet bij aan de herkenbaarheid van PSV. Een aanstelling van Seedorf zou bovendien ook goed nieuws betekenen voor de glaszettersbedrijven uit de regio Eindhoven.

5. Frank de Boer

Met De Boer zou PSV iemand met veel buitenlandse ervaring in huis halen. Vooral ervaring met het buitenlandse ontslagrecht. Bovendien past hij met zijn achternaam goed bij de geuzennaam van de Eindhovenaren. Naast PSV heeft echter ook Radio 538 belangstelling in zijn diensten, als opvolger van Edwin Evers die onlangs zijn afscheid aankondigde.