DENK teleurgesteld over stemgedrag trollen, partij strijdt met PSV over slogan


Ondanks het behaalde resultaat van drie zetels is DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu enorm teleurgesteld over het resultaat. De politicus had gehoopt op een absolute meerderheid van 169 zetels, maar had de pech dat de ingehuurde internettrollen niet naar de stembus zijn geweest. Ook had DENK nog een akkefietje met PSV over het gebruik van de slogan ‘Eendracht maakt macht’.

Leeg buurthuis
,,Afgaand op de steunbetuigingen en toezeggingen die ik op sociale media heb gehad, dacht ik dat onze partij met overmacht de grootste zou worden”, zei Kuzu in een nagenoeg leeg buurthuis in Den Haag – de trollen waren ook al niet aanwezig op het verkiezingsfeestje van DENK. ,,Blijkbaar zijn ze niet naar de stembus geweest. Jammer dat onze trollen ons in de steek hebben gelaten. Misschien hadden we ze meer moeten betalen.”

Bruggenbouwer Kuzu, duidelijk teleurgesteld in de kiezer.

Videoboodschap van Erdogan
Gelukkig voor de capabele Kuzu stak zijn idool Recep Erdogan hem via een videoverbinding, rechtstreeks vanuit een stripclub in Ankara, een hart onder de riem. ,,Jullie mogen trots op jezelf zijn. Drie zetels lijkt weinig, maar het zijn nog altijd drie zetels meer dan de in Nederland zo populaire NSDAP (de nazipartij van de gematigd rechtse coryfee Adolf Hitler, red.). Daar is een prestatie van formaat”, zo sprak de Turkse leider zijn marionetten toe.

Hand
Wellicht geinspireerd door de warme woorden uit Turkije toonde de aanvankelijk gedesillusioneerde Kuzu woensdagavond toch nog zijn ware aard. Toen de zes wél aanwezige DENK-aanhangers in de rij stonden om hem te feliciteren, weigerde hij hen allemaal de hand. ,,Zo kennen we onze leider weer”, constateerde Kuzu’s rechterhand Selçuk Öztürk tevreden, waarna de kersverse Kamerleden toeterend in de nacht verdwenen. 

Slogan van PSV
DENK wilde op de verkiezingsavond overigens ‘Eendracht maakt macht’ introduceren als partijmotto. Dat viel echter niet goed bij PSV; de Eindhovense voetbalclub gebruikt die kreet al sinds mensenheugenis. PSV-directeur Toon Gerbrands toonde zich meedenkend: ,,Eendracht maakt macht is van ons, maar ze mogen de oude slogan van sponsor Philips gebruiken: Sense and simplicity. Dat past ook veel beter bij de simplistische ideeën van DENK.”