Deze wereldkampioenen gingen Mario Götze voor

De komst van Mario Götze naar PSV is een behoorlijke stunt, maar niet bepaald uniek. De afgelopen jaren kwamen er namelijk wel vaker wereldkampioenen naar PSV, al bleven de gehoopte successen uit. We frissen je geheugen even op.

Max Verstappen: opgeblazen motor

In het voorjaar van 2017 streek Max Verstappen, wereldkampioen karten in 2013, ineens neer op de tribunes van het Philips Stadion. Heel lang duurde zijn optreden helaas niet. Al vroeg blies hij zijn Renault-motor op, waarna hij de strijd moest staken. Op de boordradio was duidelijk te horen dat hij Eindhoven vloekend en tierend verliet, in een taxi met een motor van Duitse makelij.

Max Verstappen blaast zijn Renault-motor op, waarna zijn wedstrijd erop zit. Foto: Rik Elfrink

Michael van Gerwen: verkeerde tactiek

De Brabantse darter Michael van Gerwen werd in 2017 gepresenteerd als dé grote verlosser. Aan de doorgaans trefzekere pijlengooier was het de taak om PSV aan mooie scores te helpen. Dat lukte niet. Van Gerwen kon zich maar moeilijk vinden in de behoudende tactiek van trainer Phillip Cocu: met de punt naar achter. Ook had hij er moeite mee dat hij nuchter aan zijn wedstrijden moest starten. Daardoor werd het Eindhovense avontuur van Mighty Mike een grote afzwaaier.

Michael van Gerwen bereidt zich voor op zijn eerste basisoptreden. Foto: PSV TV

Diego Maradona: verdwenen lijnen

Ineens was hij daar in de nazomer van 2018: Diego Armando Maradona. Niet meer de jongste, wel nog steeds topfit. Pluisje zat klaar voor een invalbeurt in de tweede helft van het thuisduel met AZ maar dat feest ging niet door. Na de rust van de wedstrijd waren de lijnen op het veld namelijk op mysterieuze wijze verdwenen. De wedstrijd werd gestaakt en Maradona verdween met stille trom.

Maradona draagt met trots het shirt van PSV. Beeld: PSV TV

Deel dit artikel: