Dick Advocaat alweer weg bij Oranje – trouwe coach kiest voor Feyenoord


Een dag voor zijn presentatie als nieuwe bondscoach is Dick Advocaat alweer vertrokken bij het Nederlands elftal. De trouwe Haagse freelancer heeft een beter aanbod van Feyenoord gekregen.

Contract
Advocaat (69) zou dinsdag als nieuwe bondscoach worden gepresenteerd, maar dat gaat dus niet door. ,,Er stond deze keer geen ontsnappingsclausule in mijn contract, maar ik heb dat contract ook nog niet getekend”, zei Advocaat maandagmiddag. ,,Bij nader inzien ga ik liever naar Feyenoord. Daar kan ik over een week al kampioen zijn. Met Oranje moeten we eerst het WK nog maar zien te halen.”

Dick Advocaat tijdens zijn presentatie als Feyenoord-coach. Beeld: YouTube / RTV Rijnmond

Vervelend
De Kleine Generaal, die vorig seizoen een aantal weken crisistrainer van Feyenoord was, zegt het vervelend te vinden dat hij Oranje zo snel moet verlaten. ,,Maar een kans om met Feyenoord kampioen te worden krijg ik niet snel weer. Gemiddeld worden ze één keer per achttien jaar kampioen. De volgende keer ben ik dus 87 en ik weet niet of ik dan nog trainer ben.”

Onbepaalde tijd
Advocaat tekende vanmiddag een contract voor onbepaalde tijd. Hoe lang het avontuur gaat duren, weet hij niet precies. ,,Ik wil het in elk geval tot zondagmiddag kwart over vier volhouden. Daarna zien we wel weer verder. In mijn Feyenoord-contract is wel een ontspanningsclausule opgenomen. En hopelijk ook een ontsnappingsroute, voor het geval dat we het kampioenschap alsnog mislopen.”