Dick Advocaat hoopvol: ‘Had 9-0 verwacht’


Een mooie opsteker voor Oranje, zo vlak voor aanvang van het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. Zweden won namelijk ‘slechts’ met 8-0 van Luxemburg en dat was een kleinere uitslag dan bondscoach Dick Advocaat had voorspeld.

Geen 8-0
,,Het wordt echt geen 8-0 voor Zweden”, zei Advocaat eerder deze week nog op een persconferentie. Daaraan toevoegend: ,,Luxemburg is zo zwak dat Oranje daar nog een redelijke kans tegen maakt. Als Arjen Robben tenminste fit is.”

Dick Advocaat bleek een matig voorspeller. Beeld: NOS.nl

Opluchting
De Haagse bondscoach kreeg geen gelijk: de teller stokte op 8-0. ,,Ik had 9-0 verwacht, dus dat is een hele opluchting”, reageerde Advocaat. ,,Wel een matige score, maar dat krijg je als een spits van eredivisie-niveau (Ola Toivonen,red.) opstelt. Hoe dan ook: het scheelt ons weer een doelpuntje.”

Kleine zege volstaat
Door de bescheiden uitslag in Zweden weet Oranje wat het te doen staat. Als het vanavond met driedubbele cijfers wint van Wit-Rusland, volstaat een kleine zege op Zweden – komende week – voor de tweede plek in de poule des doods. Advocaat wil echter waken voor te veel optimisme: ,,Het wordt echt geen 0-24, denk ik. Maar ik heb het weleens vaker mis gehad.”