Dick Advocaat zegt ook Ajax af

Dick Advocaat wordt niet de nieuwe trainer van Ajax. Een paar dagen nadat de Haagse trainer nee zei tegen Feyenoord, maakte hij ook duidelijk dat hij niet met de Amsterdamse club in zee wenst te gaan.

Preventief ‘nee’
Advocaat zegt overigens nooit te zijn benaderd door Ajax, dat ook niet op zoek is naar een nieuwe trainer. ,,Maar ik neem liever geen risico. Het is goed denkbaar dat Erik ten Hag binnenkort opstapt omdat hij dat zootje overschatte prima donna’s niet meer aan het voetballen krijgt. Nou, dan weet je wel bij wie ze aankloppen om de boel op te lossen. Daar heb ik dus geen trek in en ik heb preventief nee gezegd.”

Advocaat is duidelijk. Beeld: YouTube/Veronica Inside

Brandjes blussen
De 71-jarige crisistrainer zegt dat ook andere clubs die in zwaar weer verkeren hem niet hoeven te bellen. ,,Ik ben mijn hele loopbaan al brandjes aan het blussen. Loopt het bij Oranje niet, dan mag Dick Advocaat het op komen lossen. En wie moest Feyenoord een paar jaar geleden weer aan het voetballen krijgen? Juist. Ik zou zeggen: doe geen moeite. Ik doe alleen nog dingen die ik leuk vind. Ajax hoort daar niet bij, zeker niet in zijn huidige vorm.”

Dick Advocaat maakte ook nog duidelijk dat SBS6 hem niet hoeft te bellen. ,,Ik heb gehoord dat ze, na het ontslag van Piet Paulusma, een nieuwe weerman zoeken. Mijn voorspelling is dat ik dat niet ga doen.”

Deel dit artikel: