Disciplinaire straf voor Ajax-spijbelaar Luuk de Jong

Zonder Luuk de Jong moet PSV morgen proberen de titeldroom levend te houden. De aanvaller is disciplinair geschorst en reist niet mee naar AZ. De reden: hij meldde zich woensdag ziek af voor een training, maar zat wél op de tribune van Ajax.

Griepje
,,Luuk belde me woensdagmiddag dat hij ziek was en die avond niet kon meedoen aan de besloten training”, zegt trainer Mark van Bommel. ,,Ik heb hem beterschap gewenst en gezegd dat hij goed moet uitzieken. Een griepje verwerk je namelijk niet zo 1-2-3.”

Te zwaar
Het bleek wel mee te vallen met De Jongs gesteldheid. De camera registreerde haarfijn hoe de spits – in Ajax-shirt nota bene – zichtbaar ontdaan was door de uitschakeling van de Amsterdammers. Ook Van Bommel zag die beelden uiteindelijk. ,,In eerste instantie had ik het niet gezien, want ik kijk nooit naar de club uit de hoofstad. Maar toen zag ik een screenshot. Toen wist ik wel genoeg; het was overduidelijk Luuk de Jong. Hij oogde trouwens ook een paar kilootjes te zwaar. Daarom heb ik besloten hem dit weekend niet in mijn selectie op te nemen”, besloot de overal geliefde coach.

Luuk de Jong ontsnapt soms aan verdedigers, maar niet aan het oog van de camera. Beeld: Ajax TV

Schuldbewust
De Jong heeft inmiddels schuld bekend. ,,Ik had gehoopt weg te komen met mijn bezoek aan Ajax, maar helaas. En ik ben inderdaad een paar pondjes aangekomen, maar dat komt door een gebrek aan beweging. Met dank aan de competitieplanner van de KNVB heb ik namelijk al bijna een maand niet kunnen voetballen.”

Deel dit artikel: