Dolblije Gijs de Jong woensdag met replica kampioensschaal naar PSV: ‘Dit nemen ze me nooit meer af’

Gijs de Jong uit Asten geeft het eerlijk toe: een beetje nerveus is hij wel. Volkomen logisch natuurlijk, want het is ook niet niets wat hij moet doen. Komende woensdag reist hij met een replica van de kampioensschaal naar het PSV Stadion, om die vervolgens uit te reiken aan de kersverse landskampioen. Het moet de kroon op het werk van de ambitieuze KNVB’er worden.

Appje van Van Praag
De Jong kreeg zondagavond het verlossende appje ,,Ik zat met het bord op schoot naar Studio Voetbal te kijken toen ik een appje van Michael van Praag kreeg. Of ik tijd had om woensdag met de schaal naar Eindhoven te gaan, was de vraag. Even dacht ik dat iemand een grap met me wilde uithalen, maar ik heb Michael nog even gebeld om het te checken en het klopt!. Geweldig natuurlijk”, vertelt hij maandagavond.

Het WhatsAppgesprek tussen beide bondsbobo’s.

Kofferbak
Sinds het berichtje staat het leven van De Jong, secretaris-generaal van de KNVB, op zijn kop. ,,Zoals je zult begrijpen staat alles nu in het teken van de voorbereiding op woensdag, want ik laat natuurlijk niets aan het toeval over. Ik heb de schaal vanmiddag (maandagmiddag, red.) al opgehaald in Zeist. Hij ligt al in mijn kofferbak, maar dat moet je maar niet opschrijven want het is nogal een kostbaar item. Morgen werk ik aan mijn speech en woensdag laat ik mijn auto wassen. Dat is belangrijk, want mijn kofferbak wordt woensdag ongetwijfeld veel gefotografeerd.”

De Brabander houdt er serieus rekening mee dat hij de kampioensschaal woensdagavond ook daadwerkelijk moet uitreiken aan PSV. ,,Volgens mij denken ze bij Ajax al dat ze kampioen zijn, dus vermoedelijk spelen ze in een fantasie-opstelling tegen De Graafschap. Bovendien is Ajax ongetwijfeld vermoeid van alle festiviteiten. Tel dat op bij het attractieve, hyperoffensieve spel dat PSV al weken op de mat legt: volgens mij is de strijd nog volledig open. Ik zou mijn geld in elk geval niet durven zetten op een titel van Ajax.”

De Jong oefende maandag al met een replica-replica. Beeld: YouTube/Persbusse Zwolle

Genieten
Gijs de Jong kijkt enorm uit naar woensdag 15 mei, een dag die nu al historisch belooft te worden. ,,Ik sprak laatst Bert van Oostveen, die natuurlijk al vaker met een replica op pad is gestuurd. Hij zei dat ik niet moest vergeten te genieten, hoe spannend het allemaal ook is. Genieten, dat ga ik ook zeker doen. Wat de uitslag woensdag ook wordt: dit nemen ze me nooit meer af.”

Deel dit artikel: