Dom: Belgen denken dat WK op snelweg A67 gespeeld wordt


België mag dan wel meedoen aan het WK; erg slim zijn ze nog steeds niet. Kennelijk denken sommige zuiderburen dat het toernooi op de snelweg A67, tussen Eindhoven en Turnhout, gespeeld wordt.

Aan een viaduct op de grensovergang tussen Nederland en België hangt namelijk een spandoek met de tekst ‘Hier begint het WK’. Die bewering is niet juist, bevestigen diverse bronnen. Ook de FIFA is duidelijk: ,,Het WK voetbal 2018 wordt in Rusland gespeeld. Niet in België en al helemaal niet op een hobbelige snelweg vol kuilen.”

Met de feitenkennis van onze zuiderburen is veel mis. Foto: René van Hoof

Onjuist
Aan de andere kant van het viaduct, bij het betreden van Nederlands grondgebied, hangt een doek met de tekst ‘Hier eindigt het WK’. Ook dat is volgens de FIFA feitelijk onjuist. ,,Voor België eindigt het WK in de kwartfinale, waarschijnlijk tegen Brazilië. Het is te makkelijk om de grensrechter of grensovergang daarvan de schuld te geven.”

Hoe de verwarring kon ontstaan, is onduidelijk. Mogelijk dacht de maker van het spandoek na het observeren van de omgeving dat hij in Rusland was. Gezien de slechte staat van het wegdek en de grauwe en troosteloze architectuur zou dat een logische verklaring zijn.