Domper voor Max Verstappen: Nederlander betrapt op telefoneren en raakt zege kwijt


Voor de tweede week op rij heeft de FIA Max Verstappen een podiumplaats ontnomen. De wedstrijdleiding betrapte de Nederlander op telefoneren tijdens de Grand Prix van Mexico, wat volgens de lokale regelgeving verboden is.

Cruise control
Verstappen had weinig te duchten van zijn concurrentie en kon zelfs gebruikmaken van zijn cruise control. Waarschijnlijk om de tijd te doden, zocht hij tijdens de race meermaals telefonisch contact met zijn team en vader Jos. Helaas was dat de wedstrijdleiding niet ontgaan.

Max Verstappen is aan het bellen. Beeld: Ziggo

Handsfree
Na de podiumceremonie besloten de stewards om Verstappen een tijdstraf van vijf minuten te geven. Daardoor eindigde hij opnieuw op de vierde plaats, net achter Sebastian Vettel. Verstappen: ,,Ik heb inderdaad gebeld tijdens de race, maar dat was handsfree. Bovendien deed iedereen het, dus ik snap niet dat alleen ik word bestraft.”

De Mexicaanse racefans waren het massaal oneens met de straf van de Limburger – waarschijnlijk de populairste Nederlandse sporter sinds Arjen Robben. Vanaf de tribunes werd in koor ‘¡No era penal!’ gescandeerd. De jury bleek echter onverbiddelijk.

Geen beroep
De Red Bull-coureur gaat niet in beroep tegen de straf. Wél betreurt hij dat de raceleiding hem pas ná de podiumceremonie terugzette: ,,Ik had het liever iets eerder gehoord. Dan had ik niet met die herrieschopper (dj Hardwell, red.) op het podium hoeven staan.”