Donald Trump haalt fel uit naar dader zonsverduistering


Degene die maandag verantwoordelijk was voor de verduistering van de zon kan zich voorlopig maar beter niet in de buurt van Donald Trump laten zien. De Amerikaanse president heeft woedend gereageerd op de lafhartige verdwijning en zweert wraak.

Zwarte dag
,,Dit is een zwarte dag in de geschiedenis van mijn presidentschap”, zei Trump maandagmiddag lokale tijd, nadat hij de verduistering met het blote oog had waargenomen. ,,Niets is meer heilig. Reken er maar op dat mijn mensen tot op de bodem gaan uitzoeken wie hier verantwoordelijk voor is. Als het Kim Jong-un is, heeft kan hij rekenen op vergeldingsacties.”

Trump neemt de schade op. Foto: AP

Muur bouwen
Niet lang nadat de zon werd verduisterd, dook het geliefde hemellichaam ineens weer op, tot opluchting van Trump. Volgens geruchten zou de verdwijning zijn veroorzaakt door de stand van de maan. Mocht dat zo zijn, dan heeft de maan volgens Trump een groot probleem: ,,Dan bouwen we een muur tussen de maan en Amerika. Of we knallen ‘m kapot.”

Opwarming stilgezet
Ondanks alle commotie was de verdonkeremaning van de zon, volgens Trump, niet alleen maar negatief. ,,Door de verduistering is de opwarming van de aarde tijdelijk stopgezet”, twitterde hij in foutloos Engels. ,,Dat hebben mijn voorgangers nooit voor elkaar gekregen.”