Donald Trump: ‘Mijn Twitteraccount is al vier jaar gehackt’

Twitter spreekt het tegen, maar Donald Trump heeft bekend dat zijn account inderdaad is gehackt, zoals gisteren in de media verscheen. Alleen is dat niet deze maand geweest, maar al in november 2016 – de maand waarin Trump verkozen werd tot president. Trump ontkent sinds zijn uitverkiezing ooit te hebben getwitterd.

,,Ik hoorde gisteren dat mijn Twitteraccount zou zijn gehackt”, zegt Trump vrijdag tegen zijn favoriete nieuwszender CNN. ,,Dat was een echte eyeopener. Ik wist namelijk niet dat ik een account op Twitter had. Ik ken het platform wel, maar vind het meer iets voor jonge mensen die hun mening goed kunnen formuleren.”

Donald Trump spreekt het volk liefkozend toe. Foto: Flickr.com/Gage Skidmore via CC BY 2.0

Onzin

De tweets van ‘Trump’ waren de afgelopen jaren nogal eens voer voor discussie en verontwaardiging. Maar hij ontkent zelf iets met zijn agressieve teksten te maken te hebben. ,,Je gelooft toch niet dat de president van de Verenigde Staten tijd heeft om de hele dag zulke onzin te twitteren? Dit is duidelijk het werk van een hacker met tijd te veel. Ik zou trouwens niet eens weten hoe ik een tweet moest plaatsen.”

Eén van Trumps talloze beledigende tweets.

Wachtwoord

Het Witte Huis verklaart dat het account inmiddels weer in hun handen is. ,,We hebben het vier jaar geleden aangemaakt voor het geval dat president Trump ooit wilde gaan twitteren, maar het bleek niets voor hem. En we dachten dat het wachtwoord (maga2020, red.) sterk genoeg was. Zeg nou zelf: niemand verwacht toch dat Donald Trump kleine letters gebruikt?”

Deel dit artikel: