Donald Trump wil toeschouwerteller Ajax als persvoorlichter


Voor Gerrit de Neef uit Amsterdam ligt een mooie carrière in Washington in het verschiet. Donald Trump wil de Ajax-medewerker, die verantwoordelijk is voor het doorgeven van de toeschouweraantallen van de thuiswedstrijden van Ajax, aanstellen als persvoorlichter. Daarmee moet het voortaan lijken alsof de toespraken van de nieuwe president veel meer bezoekers trokken dan werkelijk het geval was. 

Altijd uitverkocht
,,Ik volg de eredivisie op de voet”, zei Trump zaterdagavond. ,,En het valt me op dat er volgens teletekst altijd 53.502 mensen (de maximale capaciteit, red.) in de ArenA zitten, terwijl de vakken even goed bezet zijn als de tribunes tijdens mijn wandeling naar het Witte Huis. Degene die die aantallen doorgeeft wil ik in dienst nemen, zodat ik niet langer belachelijk gemaakt word door een tegenvallende opkomst.”

Lege tribunes in Washington.

Wennen
De Neef zegt wel oren te hebben naar het aanbod: ,,Ik denk wel dat ik snel kan wennen aan mijn nieuwe werkomgeving. Bij Ajax hebben ze vaak een te grote mond en sinds de recente wedstrijd tegen PSV een hekel aan Mexicanen, maar dat alles heeft Trump tenslotte ook.”