Dries Roelvink dreigt met optreden tijdens GP Zandvoort

Voor Dries Roelvink is de vierkwartsmaat vol. Hij eist dat de organisatie van de Dutch Grand Prix zijn collega-musici gewoon betaalt voor hun optredens tijdens het Grand Prix-weekend op Zandvoort. Gebeurt dat niet, dan zal hij zélf optreden.

Afgelopen week kwam naar buiten dat prins Bernhard junior – mede-eigenaar van het circuit – de band Chef’Special vroeg om gratis op te treden tijdens het raceweekend. Daar had hij later spijt van. ,,Die brief had ik geschreven aan het eind van een door hoofdsponsor Heineken verzorgde borrel. Ik had behalve Heineken ook flink wat bier op. Daardoor schreef ik dingen die ik niet had moeten schrijven.”

De prins bood zijn excuses aan, maar over een vergoeding aan Chef’Special en andere acts sprak hij nog steeds niet. En dat stuit Dries Roelvink tegen de gebronsde borst. ,,Wij muzikanten hebben flink te lijden onder de maatregelen. Er mogen nog maar 750 mensen bij mijn optredens zijn. Voor dat aantal kom ik natuurlijk mijn bed niet uit. En dan vraagt die huisjesmelker ook nog om gratis optredens.”

Dries Roelvink dreigt de Grand Prix te gaan verstoren. Beeld: YouTube/RTL Talkshow

Optreden

Roelvink wil daartegen optreden. Ook letterlijk. ,,Ik heb kaarten voor de Grand Prix. Als er deze week geen fatsoenlijke vergoeding aan de artiesten geboden wordt, beklim ik – hopelijk net als Max Verstappen – het podium. Daar zal ik dan mijn grootste hits ten gehore brengen en dat zijn er nogal wat. Ik ga niet weg voordat de organisatoren hun beurs trekken. Desnoods vraag ik Kane, Jan Smit en Lil’Kleine om ook ongevraagd te komen optreden. Ik weet zeker dat de Formule 1 hier dan volgend jaar niet terugkeert.”

Prins Bernhard heeft nog niet officieel gereageerd op Roelvinks dreigementen. Volgens het informele circuit overweegt hij serieus om het evenement alsnog af te blazen.

Deel dit artikel: