Drukte op Eindhovens politiebureau na bekerblamage PSV


Op het politiebureau aan de Eindhovense Mathildelaan is het woensdagochtend een drukte van belang. Vele tientallen mensen staan in de rij voor het bureau om aangifte te doen tegen PSV. Aanleiding is de bekeruitschakeling tegen Keuken Kampioen Divisie-laagvlieger RKC.

Traumatische ervaring
,,Ik weet dat PSV een club van tradities is”, zegt fan Oscar uit Helmond. ,,Maar de traditie van gênante, snelle bekeruitschakelingen mogen ze van mij best afschaffen. Ik heb gisteren de wedstrijd bezocht en dat was echt een traumatische ervaring waartegen zelfs het zingen van Let It Go met mijn buurman niet hielp. Daardoor ben ik vandaag niet in staat om te werken, al moet ik bekennen dat ik geen werk heb. De schade verhaal ik hoe dan ook op de club.”

Fan Marcel, hier op archiefbeeld, was ook van de partij. Beeld: Mattijs Smit/Omroep Brabant

Ellende
Ook de Eindhovense Marcel was van de partij. ,,Ik verwijt PSV dat ze die rookbommengooier niet meer toelaten in het stadion. Als hij tijdens de wedstrijd gewoon een rookbom kon afsteken, had ik – en duizenden andere mensen – al die ellende op het veld niet gezien.”

Driek uit Eersel vindt het vooral schandalig dat coach Mark van Bommel een tweederangs, jong elftal een kans wilde geven terwijl er wel degelijk iets op het spel stond. ,,Komende zaterdag, als PSV thuis tegen Vitesse speelt, denk ik dat ik thuis blijf en mijn zoon een kans geef. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. En voor mijn humeur.”