Dušan Tadić opgenomen met uitdrogingsverschijnselen

Dušan Tadić is maandag in het ziekenhuis opgenomen. De publiekslieveling heeft na de verloren bekerfinale zó veel traanvocht verloren dat hij kampt met uitdrogingsverschijnselen.

Tadić was zondag nog het toonbeeld van mannelijkheid. In een wedstrijd waarin spelers soms wel erg makkelijk naar het gras gingen om de tegenstander een kaart aan te smeren, bleef de Ajacied continu op de been. “Zo ben ik, weet je. Ik respecteer mijn tegenstanders en zal nooit provoceren of makkelijk gaan liggen. Zoiets hoort gewoon niet bij voetbal”, sprak de ook in Eindhoven populaire voetballer.

Dušan Tadić houdt het niet droog. Beeld: Twitter/Marcelbar8

Overmatig verlies van traanvocht

Toch werd de fysiek sterke Tadić maandagochtend onwel. ,,Vanwege privacy kunnen we geen details geven, maar we kunnen wél zeggen dat een Servische voetballer van Ajax kampte met symptomen van uitdroging. Vermoedelijk kwam dat door overmatig verlies van traanvocht”, laat een lid van de medische staf van Ajax weten.

De aanvaller bleef een middagje ter observatie in het Amsterdamse AMC, maar is inmiddels weer thuis. Volgens Ajax maakt Tadić het goed. “Sinds hij bij Ajax voetbalt, is zijn lichaam wel gewend aan seizoenen van droogte. Maar als hij de komende dagen goed drinkt, kan hij dit seizoen nog zeker van waarde zijn in de strijd om de derde plaats.”

Deel dit artikel: