Eindelijk: Bas Nijhuis krijgt eigen tv-show

Scheidsrechter Bas Nijhuis krijgt eindelijk een eigen show op televisie. Met ingang van het nieuwe jaar wordt De Grote Bas Nijhuis Show elke werkdag uitgezonden. Het programma is op primetime te zien op NPO 1, 2 en 3 tegelijk.

Leegte
De populaire leidsman maakte het heuglijke nieuws kort na zijn voortreffelijke optreden bij Feyenoord – PSV, waarbij hij beide ploegen het nakijken gaf, zelf bekend. ,,Ik doe het vooral voor het publiek. Door het vertrek van Eva Jinek en Jeroen Pauw ontstaat er een enorme leegte op televisie. Dat gat ga ik vullen. Dat ik mezelf ten koste van het volk moet wegcijferen, doe ik met graagte”, lichtte de bescheiden arbiter toe.

Hoewel Nijhuis nog nooit een eigen televisieshow heeft gehad, twijfelen weinigen eraan of hij weggelegd is voor die rol. ,,Hij voert elke week een grote Bas Nijhuis-show op wanneer hij op het veld staat, dus hier kan niemand verbaasd door zijn”, vindt Dick van Egmond, scheidsrechtersbaas bij de KNVB.

Bas Nijhuis, vanaf 1 januari dagelijks te zien op alle publieke zenders. Beeld: Fox Sports

De les lezen
Nijhuis zei erg veel zin te hebben in zijn nieuwe job. Over het concept van de show lichtte hij al een tipje van de sluier op. ,,Bekende Nederlanders kunnen, tegen betaling, figureren in mijn show. Mijn gasten lees ik dan op pedante wijze de les. En ik laat lekker veel doorgaan, want ik houd van mannelijke discussies. Vergeet niet dat het een show is hè, in andere situaties ben ik natuurlijk nooit zo.”

Door de snelle opmars van Bas Nijhuis in medialand zal Matthijs van Nieuwkerk vanaf 1 januari het veld moeten ruimen. Die liet weten daar niet blij mee te zijn. Nijhuis had nog een goede tip voor de DWDD-presentator. ,,Hij moet eerst maar eens twee Televizier-Ringen winnen. Dan praten we wel verder.”

Deel dit artikel: