Eindelijk weer feest in Eindhoven: PSV wint toss

Na weken van sportieve misère heeft PSV eindelijk weer reden tot juichen. De geplaagde Eindhovense ploeg wist zondagmiddag op overtuigende wijze de toss te winnen, wat natuurlijk uitbundig werd gevierd.

Ommekeer
Aanvoerder Denzel Dumfries was gebrand op een goed tossresultaat, zei hij vlak na het succes. ,,Natuurlijk hadden we iets recht te zetten na onze zwakke serie. Het liefst winnen we weer eens een voetbalduel, maar dat is wellicht nog wat te hoog gegrepen. Daarom hebben we ons gefocust op het winnen van de toss. Dat dat gelukt is, geeft ons vertrouwen. Hopelijk is dit de ommekeer.”

De openhartige Dumfries vertelde dat hij de toss anders aanpakte. ,,In het verleden koos ik altijd ver voor de toss al kop of munt. Nu niet: pas toen we het veld op liepen, maakte ik een keuze. Ik moet bekennen dat ik me wel heb laten beïnvloeden door een supporter die ‘kop op’ tegen me zei. Of hij ons daarmee een hart onder de riem wilde steken, of wilde adviseren hoe het muntje zou landen weet ik niet, maar ik heb naar hem geluisterd en dat pakte goed uit.”

Ereronde
Na de prachtige uitslag van de toss rende de voltallige PSV-selectie, inclusief reservespelers en staf, naar de tribune om het feestje samen te vieren. Supporters waren zó uitzinnig van vreugde, dat stewards slechts met de grootste moeite konden voorkomen dat uitgelaten fans het veld op renden. Nadat de PSV’ers een ereronde liepen, gaf arbiter Siemen Mulder het startsein en kon het duel met de bezoekers uit Enschede beginnen.

PSV viert het winnen van de toss met de fans. Beeld: YouTube/Eredivisie Archief

Gelukkig man
Ook coach Ernest Faber was een gelukkig man. ,,De jongens hebben zich goed herpakt na de zeperd van afgelopen donderdag. Het zou nóg mooier zijn als we ook drie punten pakken tegen Twente, maar dat laat zich moeilijk voorspellen. Om in tosstermen te blijven: dat is een dubbeltje op zijn kant.”

Gonzalo García García, de trainer van FC Twente, was cynisch na de tegenvallende landing van het muntstuk. ,,Dit was ook wel weer te verwachten. Het is algemeen bekend dat FC Twente niet goed met geld om kan gaan.”

Deel dit artikel: