Eindhovense Raad van Elf verliest traditionele carnavalswedstrijd in Sevilla

Bier drinken, lallen, polonaise lopen en natuurlijk ook een potje voetballen. Dat zijn sinds mensenheugenis de hoofdbestanddelen van de traditionele carnavalswedstrijd die de Eindhovense Raad van Elf speelt. Gisteravond was het in Sevilla ook weer een geslaagde happening, ondanks de 3-0 nederlaag.

Bier drinken en voetballen gaat, tenminste in deze volgorde, meestal niet goed samen. Maar eens per jaar mag er een uitzondering gemaakt worden, namelijk op de donderdag voor carnaval. Volgens Eindhovense traditie verruilt de complete Raad van Elf dan de steek en het uniform voor het PSV-tenue. Drinken, een beetje freewheelen op het veld en nóg meer bier drinken.

Normaal speelt de Raad tegen een Eindhovense amateurclub, maar dit jaar zochten de feestneuzen het wat verder van huis: in Sevilla. Ivo Soetens, voorzitter van Federatie Eindhovens Carnaval: ,,Vanwege corona kon de wedstrijd de voorbije twee jaar niet doorgaan en hadden we wat meer budget. Daarom besloten we er dit jaar een mooi tripje aan vast te plakken. Even lekker naar Sevilla voordat het feestgedruis losbarst.”

Raad van Elf-lid Marc van Oirschot, vermomd als Luuk de Jong, overhandig de zogenaamde André Ramalho een glas pils. Beeld: ESPN

Uitgerangeerde oud-Ajacieden

De wedstrijd tegen een Spaans gelegenheidselftal dat vooral bestond uit uitgerangeerde oud-Ajacieden begon niet eens onaardig voor de Eindhovense gasten, die zich hadden verkleed als echte PSV’ers. Toch ging het op slag van rust mis. Raad van Elf-lid Marc van Oirschot, uitgedost als Luuk de Jong, leverde simpel de bal in, waarna Sevilla scoorde. Van Oirschot: ,,Ik kan wel aardig koppen, maar met mijn voeten kan ik niet zo gek veel. Zeker niet als ik vijftien bier achter de kiezen heb, zoals voor deze wedstrijd Ik ben vooral sterk met mijn handen; met carnaval hou ik wel twee of drie glazen tegelijk vast.”

Na de rust liep Sevilla nog verder uit. Het carnavaleske treffen eindigde in 3-0. Prins Kachelaan, die verkleed als Ruud van Nistelrooij op de bank zat, bekeek het – figuurlijk gezien – nuchter. ,,We zijn maar amateurs met een slok op hè, daar moet je geen wonderen van verwachten. Gelukkig was het maar een vriendschappelijk potje dat in het teken stond van verbroedering, plezier en pils. Maar het was inderdaad niet best. Stel je voor dat het echte PSV zo zou spelen.”

Deel dit artikel: