Emotionele afscheidsspeech Baudet: ‘Lorem ipsum dolor sit amet’

Een lach en een traan, dinsdag bij het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Toen afzwaaiend FvD-partijvoorzitter Thierry Baudet zijn afscheidsbrief voorlas, hield menig Kamerlid het niet droog.

Baudet had ervoor gekozen de Kamer in zijn moedertaal, Latijn, toe te spreken: ,,Lorem ipsum dolor sit amet”, opende hij. Vrij vertaald: ,,Ik ben het beu om met die provocerende idioten van DENK in dezelfde ruimte te zitten.”

Baudet spreekt de Kamer toe. Beeld: Twitter.com/aukevaneijsden

Commodo consequat

Daar hield Baudet het niet bij. ,,Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat”, zei de politicus, waarop een groot deel van de Kamer het te kwaad kreeg.

Baudet oogstte lof na zijn indrukwekkende speech. Gevraagd naar zijn inspiratiebron verwees hij naar de website van de nieuwe partij van Henk Krol: ,,Die site is, net zoals Henk, nog in ontwikkeling, maar het beschrijft precies mijn gevoel. Carpe diem”, besloot hij, aan het einde van zijn Latijn.

Deel dit artikel: