Eredivisieclubs steken Ajax hart onder de riem: ‘We weten hoe het is om genaaid te worden’

Voor het eerst in de clubgeschiedenis was een arbiter gisteren niet op de hand van Ajax. Spelers en stafleden keerden gedesillusioneerd terug uit Londen, maar kunnen gelukkig op veel steun rekenen. Andere clubs, die wél al langer weten hoe het is om benadeeld te worden, steken de godenzonen een hart onder de riem.

PSV adviseert aangifte
,,Sterkte mannen”, schrijft PSV op de Facebookpagina van Ajax. ,,We weten hoe het is om genaaid te worden; dat gebeurt ons vrijwel wekelijks. We raden jullie aan om veel te klagen, zodat jullie wellicht ons Calimero-imago kunnen overnemen. En laat een trouwe fan aangifte doen op het politiebureau, dat helpt ook.”

Ook Feyenoord reageert via het officiële clubaccount: ,,Soms zit het even tegen; wij kennen het gevoel. Maar bekijk het van de zonnige kant: zes van de acht doelpunten zijn gisteravond gemaakt door Chelsea-spelers. Wees blij dat jullie niet wéér met 6-2 hebben verloren.”

Ajacieden kunnen het niet geloven: ze worden benadeeld door de referee. Beeld: Ziggo Sport

Telegraaf
Eric Meijers, die als oud-trainer van onder meer Achilles’29 de nodige ervaring in het betaalde voetbal opdeed, reageert op persoonlijke titel. ,,Natuurlijk floot de scheidsrechter tegen jullie, maar het is te makkelijk om alleen hém als boosdoener aan te wijzen. De Telegraaf is natuurlijk ook schuld!”

Deel dit artikel: