Eric Gerets nieuwe trainer én stadionbeveiliger PSV

Eric Gerets keert per direct terug bij PSV in een speciale rol. De Belg combineert het trainerschap met een functie als stadionbeveiliger en moet zo de rust in Eindhoven terugbrengen.

Onrust
PSV staat bekend als rustige en gemoedelijke vereniging, maar daar is de afgelopen weken weinig van te merken. Trainer Mark van Bommel haalde de kerst niet, technisch brein John de Jong klaagde over een te brede selectie (vermoedelijk veroorzaakt doordat spelers dagelijks kapsalons eten), aanvaller Steven Bergwijn kon niet voetballen omdat hij op een Londens bed Instagramfilmpjes lag te maken en ook de resultaten laten iets of wat te wensen over. Reden genoeg dus om massaal naar het stadion te komen en dat gebeurde zondagavond ook: Eindhovense capuchondragers stormden massaal naar binnen. Ook gooiden ze met PSV Magazines.

Toch was het clubbestuur niet blij met de gang van zaken rondom het Philips Stadion. ,,De mensen waren boos”, vermoedt Toon Gerbrands. ,,Gelukkig wel op een Brabantse, gemoedelijke manier, maar nog steeds boos. En er is maar één man die goed weet hoe je met boos, niet al te intelligent volk moet omgaan: Eric Gerets. Dat heeft hij in 2001 al bewezen toen we tegen Kaiserslautern speelden en dat mag hij nu weer doen.”

Aanbod
Gerets neemt het stokje over van Ernest Faber. De Vlaming is al bijna vijf jaar met pensioen, maar aarzelde niet toen hij werd benaderd. ,,Als PSV belt, twijfel je natuurlijk geen moment. Maar bij nader inzien heb ik besloten hun aanbod toch te accepteren. Ik ben er even uit geweest, maar het is net als fietsen: dat verleer je niet. Mijn laatste club is Al Jazira, dus ik weet hoe je met mensen in bedekkende kleding moet omgaan. Voor een paar kwajongens in hoodies bij de ingang draai ik mijn hand dus niet om.”

Ernest Faber blijft wel actief binnen de club. Op verzoek van de spelers is afgesproken dat ze hem kunnen bellen of appen wanneer ze een keer geen zin hebben om te voetballen.

Deel dit artikel: