Erik ten Hag stuurt echtgenote van bank: ‘Wilde haar belonen voor goede werk’


Erik ten Hag vond dat zijn vrouw Bianca de afgelopen week goed werk heeft verricht. Hij wilde haar ijver belonen met een filmavondje, maar toen de Ajax-trainer haar maandagavond, in de slotfase van de actiefilm Gone in 60 Seconds, van de bank stuurde om bier voor hem te halen, weigerde zijn eega: ‘Ik vond het niet noodzakelijk.’

Gras gemaaid
Bianca ten Hag verkeert momenteel in een solide vorm. Afgelopen week poetste ze het huis, lapte ze de ramen en deed ze boodschappen. En toen ze vrijdag ook nog het gras had gemaaid, was Erik dik tevreden. ,,Ze pakt het goed op”, vertelde hij na de wedstrijd Ajax – Heerenveen trots.

Achtervolging
Voor wat, hoort wat, moest de oefenmeester gedacht hebben. Na het avondeten nam het echtpaar op de bank plaats, om samen naar Gone in 60 Seconds te kijken. Erik: ,,Die film gaat over een achtervolging, al doet de titel misschien vermoeden dat het over het trainersavontuur van Marcel Keizer bij Ajax-1 gaat. Een goede achtervolging spreekt me wel aan”, aldus de man des huizes – die momenteel met Ajax probeert om PSV te achterhalen.

Toen de slotscène van de film bezig was, vond Erik het tijd om zijn Bianca te verrassen. ,,Ik stuurde haar van de bank om bier voor me te halen. Zo wilde ik haar mijn waardering tonen voor haar harde werk de afgelopen week.”

Erik ten Hag probeerde zondagmiddag ook al tevergeefs iemand van de bank te sturen. Beeld: NOS

Niet noodzakelijk
Helaas was Bianca ten Hag niet zo enthousiast. Ze bleef zitten en wees naar het display van de dvd-speler, dat de verstreken speelduur van de film aangaf. Erik: ,,De film was bijna afgelopen en ze vond het niet per se noodzakelijk. Ik zal daar nog met haar over spreken. In principe ben ik de baas en vind ik dat ze mijn opdrachten moet uitvoeren, maar ik heb het zo maar gelaten.”

Bianca ten Hag liet weten de actie van haar echtgenoot niet bijzonder op prijs te stellen: ,,De komende twee weken slaapt hij op de bank.”