Ernest Faber stapt op bij PSV na bekerstunt: ‘Wil op hoogtepunt stoppen’

Twee dagen na zijn aanstelling is Ernest Faber alweer weg bij PSV. De trainer maakte direct na de bekerstunt tegen GVVV (1-2) bekend per direct te vertrekken, omdat hij denkt dat dit resultaat niet meer te overtreffen is.

Werk gedaan
,,Ik wil op mijn mijn hoogtepunt stoppen”, zei de tussenpaus na afloop. ,,Mijn werk is gedaan. Bovendien denk ik niet dat ik deze jongens nog iets kan leren. Natuurlijk vertrek ik vol trots en met opgeheven hoofd. Zeg nou eerlijk: welke eredivisietrainer kan nou zeggen dat hij GVVV verslagen heeft?”

De keuzeheer stond ook nog even stil bij de daverende stunt. ,,Ik zei het in de voorbespreking al: op sportpark Panhuis kan het aardig spoken. Ik heb de jongens op het hart gedrukt dat ze vooral moesten genieten en proberen de eerste vijf minuten ongeschonden door te komen. Dat lukte, en dan zie je dat er toch een bepaald geloof in de ploeg sluipt: we kunnen vanavond weleens iets bijzonders bereiken. Dat is gebeurd!”

Trainer Faber deelt zijn besluit met de pers. Foto: Rik Elfrink/ED

Trainer Faber deelt zijn besluit met de pers. Foto: Rik Elfrink/ED

Faber weet nog niet wat hij nu gaat doen. ,,Het liefst blijf ik in de voetballerij actief. Ik heb nu twee dagen met de boys gewerkt en PSV krijgt zijn eigen gezicht weer terug: de trainingen zijn weer open en de verdediging is dat nog steeds. Dat smaakt naar meer. Misschien kan ik bij GVVV aan de slag. Ik kan me tenminste voorstellen dat ze hun trainer ontslaan na een thuisnederlaag tegen PSV.”

Nog geen opvolger
PSV-directeur Toon Gerbrands wist woensdagavond laat nog niet wie het stokje van Faber overneemt. ,,Daar moet ik nog over nadenken. Desnoods maken we het seizoen af zonder trainer. Ik denk niet dat het veel verschil maakt.”

Deel dit artikel: