Europese overwintering lonkt voor supporters PSV – clubs in de rij voor stadionzangers


PSV mag in de Champions League dan geen hoge ogen gooien, maar fans van de Eindhovense club tellen nog volop mee op het hoogste Europese niveau. Topclubs als FC Barcelona en Paris Saint-Germain staan in de rij om de toonvaste stadionzangers over te nemen van PSV.

Gezongen
Niet de voetballers, maar wel de supporters van PSV lieten tijdens de voorbije Champions League-wedstrijden van zich horen. In het eigen Philips Stadion, maar zeker ook op vreemde bodem. Dinsdagavond op Wembley was dat niet anders. Terwijl er uit de andere – voornamelijk lege – vakken nauwelijks geluid kwam, werd er in het vak met PSV-fans ruim negentig minuten lang gezongen.

Imposant gezang
Tottenham Hotspur-steraanvaller Harry Kane had het ook gehoord. ,,Hun gezang was behoorlijk indrukwekkend. Ze waren zo nadrukkelijk aanwezig, dat het leek alsof we niet in ons eigen stadion speelden. Bizar natuurlijk. Het imposante gezang op de tribune was ook de reden dat we zoveel kansen misten. Nu we het trouwens over muziek hebben, wil ik graag meteen vermeld hebben dat ik absoluut niets te maken heb met de gelijknamige poprockband uit jullie land”, aldus Kane.

Het bestuur van de Spurs onderzoekt momenteel of de vooral Brabantse fans niet over te nemen zijn. ,,PSV is uitgeschakeld, maar wij zijn nog volop in de race. We zouden hun supporters graag huren. Op voorwaarde dat ze dan geen shirtje van PSV dragen, want dan moeten we ze helaas uit het stadion verwijderen.”

Interesse
PSV-directeur Toon Gerbrands bevestigt de Engelse interesse in een kleine vijfhonderd van zijn fans. ,,Maar ook FC Barcelona, Ajax en Paris Saint-Germain hebben zich gemeld. Vooral PSG maakt een goede kans. Om die naam te scanderen hoeven de fans van PSV maar één andere letter uit te spreken en wat te oefenen op het verleggen van de klemtóón. Ik ben alleen wel bang dat Neymar naar de grond gaat met een zware trommelvliesbeschadiging als het ingehuurde publiek het clublied inzet.”

Mochten de luidruchtige fans binnenkort verkassen naar een andere club, dan zal PSV volgens Gerbrands geen vervanging zoeken. ,,In Europe valt er dit seizoen niks meer te halen en in de eredivisie hebben we geen aanmoedigingen nodig om met gemak kampioen te worden.”