Evacuatieoefening De Kuip tijdens Feyenoord – PSV geslaagd; stadion binnen vijf minuten leeg


Stadion De Kuip mag dan verouderd zijn; met de veiligheid is weinig mis. Dat bleek wel tijdens een evacuatieoefening in de slotfase van Feyenoord – PSV. Na het ontruimingsalarm was de Rotterdamse voetbaltempel binnen vijf minuten leeg.

Ontruimingssignaal
In de slotfase van Feyenoord – PSV ging er een ontruimingssignaal af. Geheel toevallig klonk dat signaal exact op het moment dat Luciano Narsingh de 0-2 scoorde en de wedstrijd daarmee besliste. Direct daarna liep De Kuip leeg en enkele minuten later stond iedereen – uitgezonderd PSV-fans en de spelers – buiten.

Kuip

Na het signaal was De Kuip zondagmiddag snel leeg. Foto: feyenoord.network.to.

Altijd even spannend
,,Het is altijd even spannend hoe zo’n oefening verloopt”, zegt een opgeluchte Feyenoord-directeur Eric Gudde. ,,We beschikken over een prima BHV-ploeg, maar het is altijd even afwachten hoe het publiek reageert. Gelukkig pikten onze fans het redelijk goed op en vonden ze het geen probleem om het staartje van de wedstrijd te missen. Of dat kwam door de stand op dat moment? Dat denk ik niet, nee.”

Dreiging
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zegt weinig te hebben meegekregen van alle commotie. ,,Als trainer ben je toch vooral bezig met wat er op het veld gebeurt. Ik heb achteraf wel gehoord dat de oefening goed is gegaan, en dat er nooit sprake van dreigende situaties was. Het is alleen jammer dat dat laatste ook voor mijn voorhoede gold.”