F-Side Ajax bedreigt Ajax: ‘Oprotten met jullie voetbal’

De harde kern van Ajax, de zogenaamde F-Side, heeft de spelers van Ajax in een open brief bedreigd. De fans zijn het beu dat Ajax nog in de race is om verschillende prijzen, waardoor ze de club steeds achterna moeten reizen.

Aangeschoten wild
,,Gewoon oprotten met jullie voetbal”, zo begint de brief die gericht is aan de selectie en staf van Ajax. ,,Normaal gesproken zijn jullie in deze tijd van het jaar op alle fronten uitgeschakeld. Maar momenteel menen jullie ineens prijzen te moeten pakken, waardoor wij keer op keer een verlofaanvraag moeten indienen bij het UWV om jullie te kunnen aanmoedigen. Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild”, schrijft een – vermoedelijk ook aangeschoten – lid van de F-Side.

Imagoschade
Ook baalt de organisatie van hondstrouwe fans van de manier waarop Ajax momenteel voetbalt. ,,Wij hebben een reputatie hoog te houden. We zijn het namelijk gewend dat iedereen tegen Ajax is. Door soms verzorgd te voetballen en de hoofdstedelijke arrogantie achterwege te laten, krijgen mensen sympathie voor onze club. Hebben jullie een idee hoe lang het duurt om die imagoschade te herstellen? Jullie zijn gewaarschuwd!, zo sluit de schrijver af.

Vakmensen van Ajax op archiefbeeld. Foto: Wikimedia CC/Danbu14

Onacceptabel
De KNVB noemt de bedreigingen aan het adres van de Ajacieden onacceptabel, zo laat het via een woordvoerder weten: ,,We keuren dit af; natuurlijk moeten spelers van Ajax te allen tijde hun werk kunnen doen. De enige organisatie die het recht heeft om te bepalen dat Ajax, net als de andere eredivisieclubs, niet hoeft te voetballen, is de KNVB.”

Deel dit artikel: