Faber trots op PSV ondanks bekernederlaag: ‘We hebben onze huid duur verkocht’

Lange tijd mochten de amateurs van PSV gisteravond hopen op een daverende bekerstunt, maar uiteindelijk bleek NAC toch over de langste adem te beschikken (2-0). Desondanks is PSV-coach Ernest Faber trots op zijn spelers, die hun huid duur hebben verkocht.

,,Het is natuurlijk jammer dat we NAC niet konden verrassen in eigen huis”, zei de oefenmeester vlak na het laatste fluitsignaal. ,,Maar je speelt natuurlijk wel tegen een ploeg uit het betaald voetbal. Die mannen zijn op semi-professioneel niveau met voetbal bezig. Zij trainen drie tot vier keer per week en krijgen ook een onkostenvergoeding. Daar win je niet zomaar even van.”

Genieten
Toch houdt Faber een goed gevoel over aan het bekerduel. ,,Ik heb de jongens van tevoren gezegd: vergeet niet te genieten. Je speelt tegen NAC; een mooie en stabiele club met een goed beleid, een rijk verleden en een schitterend stadion. En geef je niet zomaar gewonnen. Zij kunnen ook een off-day hebben. Als wij dan een beetje geluk hebben, kan het spoken in het Rat Verlegh Stadion. Helaas is dat laatste niet gebeurd, maar het was een mooie ervaring.”

Ernest Faber, trots als een pauw. Beeld: Fox Sports

Maatschappelijke rol
Over de ontwikkeling van zijn spelers is de Eindhovenaar erg tevreden. ,,Sommige jongens voetballen pas een jaar of twee, drie. En sommigen nóg korter. Neem nu Daniel, een jonge Duitse kerel die pas kort geleden in Eindhoven is komen wonen omdat zijn vrouw er werkt. Hij had nog nooit gevoetbald, maar wilde bij ons komen sporten om sneller te integreren. Dat kun je natuurlijk niet weigeren. Als voetbalclub heb je ook een maatschappelijke rol. En hij is van grote waarde. Misschien niet direct op het veld, maar wel in de kleedkamer.”

Het is wel duidelijk: Faber is trots op zijn team. ,,We hebben NAC laten werken voor hun geld. Al met al hebben we onze huid duur verkocht. We hebben PSV op de kaart gezet. Daar gaan we zeker nog een keer een biertje op drinken met zijn allen. Maar niet vanavond natuurlijk. Mijn jongens moeten morgen weer gewoon werken, dus we gaan nu lekker naar huis.”

Deel dit artikel: