Fans Marco Borsato geweerd bij De Kuip – organisatie laat alleen Feyenoordsupporters toe

Marco Borsato treedt vanavond op in een vrijwel lege Kuip. Alle vijftigduizend kaarten voor de zanger waren snel uitverkocht, maar de liefhebbers van zijn muziek vergaten één belangrijk detail: sinds jaar en dag zijn alleen fans van Feyenoord welkom in het Rotterdamse stadion.

Niet welkom
Toen de poorten van de hypermoderne voetbaltempel woensdag rond 18.00 uur van het slot gingen, ontstond er al gauw een chaos. Wat bleek: bijna niemand kwam het stadion binnen. ,,Alleen mensen met een geldig concertkaartje én een clubkaart van Feyenoord komen het stadion in. Supporters van een andere club of zanger zijn hier niet welkom, dat is algemeen bekend”, vertelde een beveiligingsmedewerker desgevraagd.

Rammstein
Teleurgestelde fans van de coltruichansonnier weigerden in eerste instantie de omgeving van het stadion te verlaten. Pas toen – op last van de politie – op hoog volume het nieuwe album van de band Rammstein werd gedraaid, dropen de mopperend mensen af. ,,Het is belachelijk wat hier gebeurt en hier is het laatste woord nog niet over gezegd”, klaagde een man van in de veertig. ,,Maar van de andere kant ben ik voor de Feyenoordfans blij dat zij wél naar binnen mogen. Zij hebben het afgelopen jaar al genoeg tegenslagen voor de kiezen gehad.”

Zoals gebruikelijk bleef het uitvak weer leeg. Foto: twitter.com/FRGerardo

Binnen
Helemaal voor een leeg stadion hoefde de succesartiest trouwens niet op te treden. Een twintigtal ticketkopers kon ook een clubkaart tonen, waardoor zij De Kuip mochten betreden. ‘Ik ben binnen’, twitterde een van hen – natuurlijk geïnspireerd door het diepzinnige werk van Borsato.

Marco Borsato kon of wilde niet op alle commotie reageren. Hij verwees naar zijn tekstschrijver John Ewbank.

Deel dit artikel: