Fans PSV massaal op weg naar Veenendaal voor bekerkraker tegen GVVV

PSV heeft weleens beter gepresteerd dan in de laatste weken, maar dat heeft geen invloed op de support van de trouwe fans. Vanavond wacht de rood-witten een belangrijk bekerduel met GVVV en er reizen vele duizenden PSV-liefhebbers mee naar het Gelderse Veenendaal.

Colonne
Veel supporters vertrokken vanochtend vroeg vanaf het Eindhovense Stadhuisplein, om in een lange stoet naar het sportpark in Veenendaal te rijden. ,,Er is helaas geen buscombi, vandaar het idee om gegroepeerd naar sportpark Panhuis te rijden. Zo snijdt het mes aan twee kanten: we stralen eenheid uit én we staan, als fans van PSV, dit seizoen toch nog een keer op het Stadhuisplein. Er zijn vóór ons trouwens al vier series met tractoren vertrokken, om de drukte op de wegen wat te spreiden. Wij zijn de vijfde colonne”, vertelt fan Gerrit.

Fans vertrokken vanmorgen vanuit Eindhoven. Foto: Frank van den Heuvel/ED

Drank bij de Jumbo
De afstand tussen Eindhoven en Veenendaal is maar iets meer dan honderd kilometer. Toch kiezen veel supporters ervoor om de reis in twee etappes te verdelen. Gerrit: ,,Onze voertuigen rijden niet zo hard. We stoppen halverwege even bij een Jumbo om wat drank te halen. Als we daar met 500 man tegelijk aankomen en naar dezelfde kassa lopen, zijn er toch mooi 496 die gratis bier hebben.”

Goede ploeg
Veel steun of niet: Ernest Faber, de ervaren trainer van PSV, dicht zichzelf niet te veel kansen toe. ,,Een bekerstunt zou mooi zijn, maar om eerlijk te zijn denk ik dat GVVV wat verder is dan wij. Hopelijk stellen ze hun tweede of derde elftal op. Hoe dan ook wordt het een moeilijk verhaal. We hebben best een goede ploeg, maar dat hebben de meeste meereizende supporters ook aan hun voertuig.”

Deel dit artikel: