FC Barcelona biedt 175 miljoen op PSV-vedette Bruma

Het heeft er alle schijn van dat PSV-sterspeler Bruma zijn laatste wedstrijd in Eindhovense dienst gespeeld heeft. Het machtige FC Barcelona bracht zondagavond namelijk een bod van 175 miljoen euro uit op de Portugese alleskunner. 

Bruma, nog maar 25, maakt dit nog prille seizoen grote indruk. De lichtvoetige aanvaller praat niet veel, maar laat zijn voeten spreken. Intussen verzuimt hij ook niet om de nodige verdedigende meters te maken. ,,Eigenlijk kan hij alles”, zei NOS-commentator Arno Vermeulen – toch niet de minste – pas nog over Bruma.

Blanco cheque

Ook in Nou Camp, de thuishaven van FC Barcelona, is de topvorm van Bruma opgemerkt. Coach Koeman: ,,Ik wilde Bruma al aan mijn selectie toevoegen toen ik bondscoach van Oranje was, maar zijn nationaliteit stond dat in de weg. Nu ik kan selecteren wie ik wil, wil ik Bruma graag inlijven. Ik ga niet over de financiën, maar wat mij betreft mag hij een blanco cheque tekenen. En hij mag zelf weten waar hij speelt, ook al is dat op de plaats van Messi.”

Bruma, die in één adem wordt genoemd met Messi, Salah en Sanogo, is op weg naar de uitgang. Steffen Prößdorf / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

175 miljoen

Volgens De Telegraaf wil Barça de Portugees dan ook tegen elke prijs overnemen. Toch wordt er ook serieus rekening mee gehouden dat Bruma naar Catalonië vertrekt. ,,Ze hebben 175 miljoen euro op Bruma geboden”, bevestigt PSV-baas Toon Gerbrands zondagavond. ,,Dat is niet echt het bedrag dat wij in gedachten hadden, maar dat bedrag kunnen we maar beter voor ons houden.”

Deel dit artikel: