FC Emmen ontslaat trainer na wanprestatie (1-1) tegen PSV

FC Emmen heeft zondagavond afscheid genomen van trainer Dick Lukkien. Aanleiding is het teleurstellende resultaat tegen PSV. Tegen de Eindhovense ploeg kwam Emmen, nota bene in eigen huis, niet verder dan 1-1.

Diskrediet
,,We waren zeer tevreden over de resultaten onder Dick”, zegt FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers. ,,Tot vandaag.  Met deze wanprestatie heeft hij al zijn krediet natuurlijk verspeeld. Punten morsen tegen PSV is Emmen-onwaardig. Hij heeft de club ernstig in diskrediet gebracht en daarop staat maar één sanctie: ontslag op staande voet.”

Dick Lukkien toont begrip. ,,Met alle respect voor PSV: deze pot hadden we gewoon comfortabel moeten winnen. Als trainer ben ik verantwoordelijk voor dit falen en ik accepteer het besluit van het bestuur natuurlijk. Wel wil ik PSV een groot compliment maken. Ze hebben zich kranig geweerd.”

Dick Lukkien kan op zoek naar een nieuwe club. Beeld: YouTube/RTV Drenthe

Potje van gemaakt
PSV-trainer Mark van Bommel is evenmin verrast, liet hij tijdens het vieren van het punt weten. ,,Dick is een aardige vent, maar hij heeft er vanavond wel een potje van gemaakt. Als ik hem was, had ik al in de rust de eer aan mezelf gehouden.”

Deel dit artikel: