FC Utrecht ontslaat trainer Ten Hag na nederlaag


Opnieuw haalt een eredivisietrainer de kerst niet. FC Utrecht heeft coach Erik ten Hag zaterdagavond, na de 3-1 nederlaag tegen NAC, ontslagen. Volgens clubeigenaar Frans van Seumeren is er geen vertrouwen meer dat het nog goedkomt tussen FC Utrecht en Ten Hag. Hij is de tweede trainer die deze week het veld moet ruimen, nadat Ajax Marcel Keizer de laan uit stuurde.

Geen vertrouwen
,,Na de tegenvallende nederlaag heeft het bestuur met een aantal spelers gesproken”, zei Van Seumeren. ,,De meeste gaven aan er geen vertrouwen meer in te hebben dat Ten Hag FC Utrecht dit seizoen nog aan het voetballen krijgt. Dan kun je maar twee dingen doen: doorgaan of de samenwerking beëindigen. We kozen voor het laatste.”

Erik ten Hag moet op zoek naar een nieuwe club. Foto: Wikimedia Commons

Nieuwe club
De timing van het ontslag is opvallend, zo net voor Kerstmis en de winterstop. Volgens Van Seumeren is dat echter juist gedaan om Ten Hag de tijd te geven om een nieuwe club te vinden. ,,Hij kan zich nu oriënteren op een nieuwe werkgever, al is de kans natuurlijk nihil dat hij op korte termijn ergens anders aan de slag kan. En eerlijk is eerlijk: wie zit er nu te wachten op de trainer van een club die zojuist verloren heeft van NAC?”

Bosz gespot
Het lijkt er overigens op dat FC Utrecht al een opvolger voor de vertrokken Ten Hag heeft opgepikt. De Amsterdamse zender AT5 meldde namelijk dat Peter Bosz na de verloren wedstrijd uit de spelersbus van de Domstedelingen stapte.