Feest in Amsterdam na uitblijven noodweer in Brabant: ‘Helemaal niets in Eindhoven’


Het uitblijven van het verwachte noodweer beneden de rivieren heeft dinsdagavond geleid tot een spontaan volksfeest in Amsterdam. Een grote groep fans van Ajax ging de stad in om de droogte in Eindhoven te vieren.

Code Oranje
Het KNMI voorspelde dinsdagmiddag nog dat Eindhoven – en de rest van Brabant – van de kaart zou worden geveegd; het gaf een Code Oranje af voor de provincie. Uiteindelijk bleek het allemaal wel mee te vallen. Afgezien van een paar regendruppels in Beek en Donk bleef het in de provincie droog.

Helemaal niets
Dat kon men in Amsterdam wel waarderen. ,,Helemaal niets in Eindhoven”, scandeerden duizenden fans op het kletsnatte Leidseplein. ,,We hebben jaren naar spottende spreekkoren van fans van PSV en alle andere betaaldvoetbalclubs in Nederland moeten luisteren als wij weer eens naast de prijzen grepen. Nu is het tijd voor wraak”, zo verwoordde een drijfnatte man met een Ajax-poncho het heersende gevoel.

Feest in de hoofdstad. Foto: Flickr/Mingo Hagen

Deceptie
Naast euforie was er helaas ook teleurstelling in Amsterdam. De anders zo opgewekte Sjaak Swart zat in zak en as: ,,Dit is een enorme deceptie. Ik had gehoopt dat ze in Eindhoven zouden verzuipen en dat de bliksem zou inslaan in het Philips Stadion, maar we zijn blij gemaakt met een dode mus. Ik hoop heerlijk dat het KNMI degradeert!”