Ferrari niet verder met Stevie Wonder als social media-beheerder


Stevie Wonder zal niet langer twitteren namens het Formule 1-team van Ferrari. De beroemde zanger, gisteren te gast in de pitbox van het Italiaanse team, veroorzaakte veel verontwaardiging met een tweet waarin hij Max Verstappen de schuld gaf van de crash met beide Ferrari’s.

Gast
Wonder bracht gisteren een bezoek aan de GP van Singapore, en stopte ook even bij de pitbox van Ferrari. Dat vond de Italiaanse renstal zo leuk, dat ze hem spontaan vroegen het twitteren van race-updates voor zijn rekening te nemen. De goedlachse zanger bedacht zich geen moment en zegde zijn medewerking toe

Stevie Wonder tijdens een verkenningsrondje.

Verontwaardige reacties
Helaas was de uitvoering iets minder gelukkig dan het idee. Nadat Max Verstappen werd gesandwicht door de twee rode bolides, twitterde Wonder – namens Ferrari – doodleuk dat onze landgenoot de crash had veroorzaakt. Het leidde tot duizenden verontwaardigde reacties van racefans over de hele wereld. Daarop besloot Ferrari dat het experiment met de zanger geen vervolg zal krijgen.

De gewraakte tweet.

Auto van Vettel
Max Verstappen had er naar eigen zeggen geen weet van dat Stevie Wonder zondagmiddag achter het toetsenbord had plaatsgenomen: ,,Ik dacht eigenlijk dat hij in de auto van Sebastian Vettel zat.”