Ferrari: ‘Verstappen moet rijstijl aanpassen’


Max Verstappen moet onmiddellijk zijn rijstijl aanpassen. Dat vinden ze bij Ferrari. Beide coureurs van het topteam ergerden zich zondagmiddag rood en geel aan de manier van racen van de Nederlander, die zijn eerste overwinning van het seizoen pakte.

,,Ik kwam nauwelijks dichterbij, terwijl ik toch echt een betere auto heb”, mopperde Ferrari-coureur Kimi Raikkonen, die tweede werd. ,,Dat betekent dat hij het uiterste van zijn materiaal vraagt en veel risico’s neemt. Hij had zelfs maar één hand aan het stuur toen hij over de finish kwam. Erg roekeloos.”

Verstappen racet roekeloos langs fans van Fernando Alonso, die in een oranje McLaren rijdt. Foto: Red Bull Content Pool.

Vettel: ‘Zondag verpest’
Ook Sebastian Vettel, de nummer drie, had geen goed woord over voor de Nederlander. ,,Als hij een klein beetje geduldiger was geweest, was ik een plaats hoger geëindigd. Hij heeft mijn zondag verpest en dat is niet voor de eerste keer dit seizoen. Ik hoop dat hij hier eindelijk van leert. Uiteindelijk draait het er in deze sport om wie als eerste over de finish komt. De rest is bijzaak.”

De FIA vindt de klachten uit Ferrari-hoek terecht en heeft Verstappen inmiddels een stop-and-go penalty uitgedeeld. Die inde hij zondagmiddag door na het Wilhelmus vijf seconden langer op het podium te blijven staan.