Feyenoord ten koste van Ajax naar bekerfinale – Rotterdammers over 2 wedstrijden met 6-5 te sterk

Opnieuw heeft Feyenoord zich geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. Tegenstander Ajax won gisteravond weliswaar met 0-3, maar dat was voor de Amsterdammers niet voldoende om de 6-2 nederlaag van de heenwedstrijd weg te poetsen.

Spannende avond
Ondank de haast kansloze uitgangspositie maakte Ajax er toch nog een spannende avond van. Wel moet worden gezegd dat Feyenoord met de handrem erop speelde. Dat zag ook coach Giovanni van Bronckhorst. ,,Na de 6-2 in de heenwedstrijd dachten sommige jongens blijkbaar dat ze er al waren. Sven van Beek pakte tegen PSV zelfs een bewuste rode kaart om er in de finale bij te kunnen zijn. Ze vergaten alleen dat Ajax streed voor de laatste kans om van dit seizoen nog een succes te maken. Gelukkig is het goed afgelopen, maar we hadden ook met lege handen kunnen staan.”

null

null

Vermoeiend
Ondanks de uitschakeling gaf Ajax-coach Erik ten Hag zijn spelers een groot compliment. ,,Ze hebben zich prima aan mijn opdracht gehouden. Ik heb ze verboden om met meer dan drie doelpunten verschil te winnen, want dan zouden we ons plaatsen voor de finale. Dat is veel te vermoeiend. Nu kunnen we ons tenminste concentreren op de terugwedstrijd tegen Real Madrid. Als we de kans hebben om die met meer dan drie doelpunten verschil te winnen, zullen we dat trouwens niet nalaten.”

Feyenoord weet vanavond wie de tegenstander in de finale wordt: Willem II of AZ. Ajax heeft overigens nog een redelijke kans op bekersucces. Mochten de godenzonen op 31 maart verliezen van titelconcurrent PSV, dan gaat de gifbeker dit seizoen waarschijnlijk naar Amsterdam.

Deel dit artikel: